De dans van mijn leven

Als ik vroeger naar binnen holde omdat ik moest plassen, vroeg mijn moeder altijd na een poosje; ‘Mariëlle jij moest toch plassen?’ ‘Ja!’, antwoordde ik dan.  ‘Waarom sta je dan voor de spiegel te dansen?’

Dit is tekenend voor hoe dans altijd aanwezig is geweest in mijn leven. Ik volgde verschillende soorten dans van klassiek tot stijldansen, tap, jazz en modern. Op twaalfjarige leeftijd deed ik auditie voor het conservatorium in Den Haag maar werd daarvoor afgewezen. Sindsdien durfde ik niet meer te dromen van een carrière met dans. Ik probeerde het na de middelbare school nog een jaar op de theateracademie maar ook daar durfde ik mijzelf niet meer ten volste te laten zien.

 

Een dans door zorgland

Ik koos voor het pad van de zorg, deed de opleiding tot medewerkster maatschappelijke zorg en vervolgde deze met de opleiding tot hbo verpleegkundige. Het intrigeerde mij altijd al waarom mensen doen wat ze doen en hoe we allemaal zo verschillend kunnen zijn. Het was dan ook een logische beweging dat ik mij als verpleegkundige specialiseerde in de psychiatrie. Vol overgave stortte ik mij in dit vak, maar verloor meer en meer mijzelf. Mijn hart ging dicht en raakte steeds meer verwijderd van wie ik nou eigenlijk ben. Er viel voor mij niet te dansen in de zorg. 

 

Dansend helpen

Ik ging mijzelf afvragen of ik deed wat ik echt wilde. Ja, ik wilde mensen helpen. Ja, ik wilde mensen begeleiden bij klachten die zij ervaren,maar ow wat ik wilde ik toch ook nog steeds graag dansen. 

Als vanzelf stuitte ik op de opleiding tot danscoach en ik wist dat er geen betere manier voor mij kon bestaan dan op deze manier mijn droom te verwezenlijken. Tijdens de opleiding kwam het dansende kind in mij weer naar boven. Ik durfde mij meer te laten zien, mijn spontane en vrolijke kant te laten stralen. Ik leerde mijn eigen grenzen erkennen en mijn lijf mij te laten vertellen wat er goed voor me is. En zo besloot ik in februari 2018 na de geboorte van mijn dochter te stoppen met mijn werk als verpleegkundige en te gaan werken vanuit mijn hart en mijn liefde voor de menselijke ontwikkeling en dans gecombineerd neer te gaan zetten. 

‘Je kunt wel benzine in de auto gooien, maar als jij geen gas geeft dan rijdt hij ook niet.’


Beweeg je verder Danscoaching

Mariëlle Peerenboom
Haarlem

info@beweegjeverder.com
06 20767380

Privacy Statement

Algemene Voorwaarden